Τι είναι το νέο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων ΔΙΕΚ

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, δια μέσω της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης, εξέδωσε αποφάσεις για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού μητρώου εκπαιδευτών Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΙΕΚ).

Σύμφωνα με την απόφαση με θέμα «Κανονισμός Διαχείρισης Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Δ.Ι.Ε.Κ.» δημιουργείται και τηρείται αυτοτελές και ανεξάρτητο Μητρώο Επαγγελματικής Κατάρτισης με σκοπό την ψηφιοποίηση του συστήματος επιλογής εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης στα Δ.Ι.Ε.Κ. Μέλη του Μητρώου δύνανται να είναι ιδιώτες με εξειδικευμένη επιστημονική, τεχνική ή άλλη κατάρτιση και εμπειρία συναφή προς τη διδακτέα ύλη και τις ειδικότητες όπως περιγράφονται στους οδηγούς κατάρτισης των Ι.Ε.Κ., καταξιωμένα επαγγελματικά στελέχη που προέρχονται από την αγορά εργασίας, δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, καθώς και ημεδαποί και αλλοδαποί εμπειρογνώμονες.

Η εγγραφή ενδιαφερόμενων στο Μητρώο πραγματοποιείται οποιαδήποτε χρονική στιγμή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (mitrooiek.minedu.gov.gr), εκτός από την περίοδο από την έκδοση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση τους ως εκπαιδευτές έως και 15 ημέρες μετά την έναρξη εκάστου εξαμήνου του έτους κατάρτισης. Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να παρακολουθείτε συχνά τις ανακοινώσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Πέρα των τυπικών προσόντων ως αυτά περιγράφονται, οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ για την επιπλέον μοριοδότησή τους (2 μόρια), καλούνται να έχουν ολοκληρώσει ένα επιμορφωτικό σεμινάριο 800 Δ.Ω. πάνω στο γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους. Για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν τα μέγιστα μόρια ώστε να εργαστούν ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων σε Δημόσια ΙΕΚ μπορούν να επωφεληθούν της προσφοράς των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων του Ακάδημου και να λάβουν άμεσα και οικονομικά τα Πιστοποιητικά Επιμόρφωσης. Για να δείτε όλα τα Μοριοδοτούμενα Σεμινάρια του Ακάδημου που θα σας εξασφαλίσουν την ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ για την προκήρυξη των ΔΙΕΚ μπορείτε να επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://akadimoskek.gr/moriodotoumena-seminaria/

Τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια διεξάγονται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ολοκληρώνονται στους χρόνους που εξυπηρετούν τον κάθε καταρτιζόμενο. Εγγραφές γίνονται όλον το χρόνο. Διαθέσιμα πακέτα για ομαδικές εγγραφές.
Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε κάθε μέρα 09:00 – 21:00 στο 2331120342 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας https://akadimoskek.gr/engrafi-se-moriodotoumena-programmata/.