Τι είναι και πώς μπορείτε να δώσετε εξετάσεις στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για την Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Ενηλίκων

Η εκπαιδευτική επάρκεια είναι μια «οριζόντια δεξιότητα». Οι ενδιαφερόμενοι δεν πιστοποιούν την ειδικότητά τους (π.χ. οικονομολόγος, γραφίστας, γεωπόνος, κ.λ.π.), αλλά μέσω της ακολουθούμενης διαδικασίας πιστοποιείται ότι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσειςδεξιότητες και ικανότητες, προκειμένου να διδάξουν σε ομάδες ενηλίκων, σε δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΚΔΒΜ κ.λ.π.). Παράλληλα, με την αξιολόγηση των στοιχείων που συγκροτούν το Ατομικό Χαρτοφυλάκιο Προσόντων κάθε εκπαιδευτή, του αποδίδονται οι Κωδικοί ΣΤΕΠ (ταξινομικό σύστημα επαγγελμάτων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ) που αντιστοιχούν στην ειδικότητα/εξειδίκευσή του.

Για να συμμετέχει ένας υποψήφιος στις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα πρέπει ή να έχει αποδεδειγμένα 150 ώρες διδακτικής προϋπηρεσίας σε τμήματα ενηλίκων ή να έχει παρακολουθήσει  ένα μοριοδοτούμενο σεμινάριο  που υλοποιείται από Δημόσιους Φορείς. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Μοριοδοτούμενου Σεμιναρίου  ο εκπαιδευόμενος έχει το δικαίωμα να συμμετέχει απευθείας στις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Για τη συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων οι υποψήφιοι θα πρέπει να:

  1. υποβάλλουν στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ηλεκτρονική αίτηση, στον ακόλουθο σύνδεσμο https://trainers.eoppep.gr/
  2. να καταθέσουν το προβλεπόμενο χρηματικό ποσό https://www.eoppep.gr/images/Pinakas_xrhmatikwn_poswn__2019.pdf
  3. να εκτυπώσουν και να αποστείλουν υπογεγραμμένη την Ηλεκτρονική Αίτηση μαζί με όλα τα προβλεπόμενα και την Υπεύθυνη Δήλωση στην ταχυδρομική διεύθυνση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, ΤΚ. 14234 Νέα Ιωνία), με την ένδειξη:
    «Αίτηση για συμμετοχή στην διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης»

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δέχεται συνεχώς ηλεκτρονικές αιτήσεις και δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στη διαδικασία Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας. Οι αιτήσεις και τα συναφή δικαιολογητικά ελέγχονται περιοδικά και σύμφωνα με τις ανάγκες, όπως αυτές καθορίζονται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. καθορίζεται ο χρόνος διενέργειας των Εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην επίσημη σελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. https://www.eoppep.gr/index.php/el/trainers_certification_exams

 

Εάν κάποιος υποψήφιος δεν διαθέτει τις 150 ώρες διδακτικής  προϋπηρεσίας σε τμήματα ενηλίκων θα πρέπει άμεσα, για να μπορέσει να συμμετάσχει στις επερχόμενες εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., να παρακολουθήσει το σεμινάριο Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων: https://akadimoskek.gr/panepistimiou-peiraia/ekpaidefsi-ekpaidefton-enilikon-gia-kdvmsdekek-kai-foreis-dia-viou-mathisis/

Μόλις ολοκληρωθεί το σεμινάριο και η σχετική Βεβαίωση Κατάρτισης από το Κε.Δι.Βι.Μ. του Πανεπιστημίου Πειραιώς θα πρέπει να την κατατεθεί στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π μαζί με όλα τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο διεξάγεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει ασύγχρονη διαδικτυακή διδασκαλία και μελέτη εκπαιδευτικού υλικού. Επιλέγετε μόνοι σας το χρονικό πλαίσιο μελέτης του εκπαιδευτικού υλικού, καθώς δεν απαιτείται ταυτόχρονη αλληλεπίδραση επιμορφούμενων και διδασκόντων.

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 09:00 – 21:00 στο 2331120342 ή συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας:

https://akadimoskek.gr/engrafi-se-programmata-panepistimiou-peiraios/