Πως λειτουργεί η μοριοδότηση εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γενική κατάταξη – Επικουρικοί Πίνακες)

Οι αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί  αναμένουν να μοριοδοτηθούν μέσω σεμιναρίων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων για τις προσλήψεις – διορισμούς στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας για να λάβει ένας υποψήφιος εκπαιδευτικός την μέγιστη μοριοδότηση (2 μόρια) θα πρέπει να παρακολουθήσει ένα ετήσιο σεμινάριο τουλάχιστον 400 Δ.Ω. το οποίο υλοποιείται από δημόσιο Πανεπιστήμιο ή από συνεργασία δημοσίου Πανεπιστημίου με κάποιον ιδιωτικό φορέα, εφόσον φέρει τη σφραγίδα του πρώτου.

Τα ετήσια επιμορφωτικά μοριοδοτούμενα σεμινάρια πραγματοποιούνται αποκλειστικά εξ αποστάσεως και οδηγούν στην απόκτηση επίσημου αναγνωρισμένου πιστοποιητικού με δια βίου ισχύ από το Δημόσιο Πανεπιστήμιο που είναι υπεύθυνο για την διεξαγωγή του σεμιναρίου. Το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης θα πρέπει να αναγράφει τις διδακτικές ώρες του προγράμματος και την ημερομηνία έναρξης και λήξης. Για τον υπολογισμό της διάρκειας πραγματοποίησης επιμορφωτικού προγράμματος ή σεμιναρίου λαμβάνονται υπόψη η ημερομηνία έναρξης και λήξης αυτού και, εάν η διάρκεια τους είναι μικρότερη των επτά (7) μηνών δεν μοριοδοτούνται.

Επικουρικοί πίνακες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)

Σύμφωνα με τα κριτήρια ένταξης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους επικουρικούς πίνακες της Ειδικής Αγωγής, είναι η κατοχή πιστοποιητικού παρακολούθησης σεμιναρίου επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από Α.Ε.Ι., διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών για να λάβει την μέγιστη μοριοδότηση (2 μόρια). Για τον υπολογισμό της διάρκειας πραγματοποίησης επιμορφωτικού προγράμματος ή σεμιναρίου λαμβάνονται υπόψη η ημερομηνία έναρξης και λήξης αυτού και εάν η διάρκεια τους είναι μικρότερη των επτά (7) μηνών δεν μοριοδοτούνται.

Για να λάβει ο κάθε υποψήφιος τα 2 μόρια και να διεκδικήσει καλύτερη θέση στους πίνακες των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να παρακολουθήσει ένα από τα παρακάτω ετήσια προγράμματα που υλοποιεί το ΚΕ.Δι.Βι.Μ. του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με τον Ακάδημο.

(το ετήσιο σεμινάριο της Ειδικής Αγωγής εκτός από τα 2 μόρια σας κατατάσσει και στους επικουρικούς πίνακες της Ειδικής Αγωγής).

 

 

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 09:00 – 21:00 στο 2331120342 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας:

https://akadimoskek.gr/engrafi-se-programmata-panepistimiou-peiraios/