Εάν ενδιαφέρεσαι να εργαστείς ως καθηγητής θα πρέπει πρώτα, ανάλογα με τα τυπικά και ουσιαστικά σου προσόντα, να επιλέξεις εάν θέλεις να ασχοληθείς με την εκπαίδευση ενηλίκων ή/και με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εάν σε ενδιαφέρει να εργαστείς ως εκπαιδευτής στις δομές ενηλίκων:

  1. Καλό θα ήταν να λάβεις την επίσημη Πιστοποίηση Εκπαιδευτή Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Σε πολλές προκηρύξεις στο παρελθόν ήταν σχεδόν προαπαιτούμενο καθώς στις λίστες επιλογής καθηγητών είχαν προβάδισμα οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές. Στις προκηρύξεις για τα ΔΙΕΚ και τα ΣΔΕ του 2022 δεν ήταν προαπαιτούμενο αλλά οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές είχαν επιπλέον μόρια.

Μόλις ολοκληρώσετε το σεμινάριο και λάβετε την Βεβαίωση Κατάρτισης από το Κε.Δι.Βι.Μ. του Πανεπιστημίου Πειραιώς θα πρέπει να την καταθέσετε στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π μαζί με όλα τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στις επόμενες εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων.

https://akadimoskek.gr/panepistimiou-peiraia/ekpaidefsi-ekpaidefton-enilikon-gia-kdvmsdekek-kai-foreis-dia-viou-mathisis/

Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο διεξάγεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει ασύγχρονη διαδικτυακή διδασκαλία και μελέτη εκπαιδευτικού υλικού. Επιλέγετε μόνοι σας το χρονικό πλαίσιο μελέτης του εκπαιδευτικού υλικού καθώς δεν απαιτείτε ταυτόχρονη αλληλεπίδραση επιμορφούμενων και διδασκόντων.

  1. Σε όλες τις προκηρύξεις στις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων επιπλέον μόρια θα λάβεις εάν έχεις παρακολουθήσει επιπλέον επιμορφωτικά σεμινάρια. Σύμφωνα με την προκήρυξη του 2022 οι εκπαιδευτές των Δ.Ι.Ε.Κ. εάν είχαν ολοκληρώσει ένα σεμινάριο 800 Δ.Ω. πάνω στο γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους είχαν επιπλέον 2 μόρια. Οι εκπαιδευτές στα Σ.Δ.Ε. και πάλι σύμφωνα με την προκήρυξη του 2022, για να λάβουν την μέγιστη μοριοδότηση θα έπρεπε να έχουν ολοκληρώσει ένα σεμινάριο 800 Δ.Ω. σε θέματα Σ.Δ.Ε. και ένα σεμινάριο 800 Δ.Ω. με θέμα τις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Επιπλέον σύμφωνα με την προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ΙΕΚ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης έτους κατάρτισης 2023-2024 τα επιμορφωτικά προγράμματα που μοριοδοτούνται με 2 μόρια το κάθενα αφορούν το γνωστικό αντικείμενο, το θεσμό επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων

Για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν τα μέγιστα μόρια ώστε να εργαστούν ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων στα Δ.ΙΕΚ και στα Σ.Δ.Ε. μπορούν να επωφεληθούν της προσφοράς των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων του Ακάδημου και να λάβουν άμεσα και οικονομικά τα Πιστοποιητικά Επιμόρφωσης.
Για να δείτε όλα τα Μοριοδοτούμενα Σεμινάρια του Ακάδημου που θα σας εξασφαλίσουν την ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ για τις προκηρύξεις των Δ.ΙΕΚ. και των ΣΔΕ μπορείτε να επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://akadimoskek.gr/moriodotoumena-seminaria/

Τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια διεξάγονται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ολοκληρώνονται στους χρόνους που εξυπηρετούν τον κάθε καταρτιζόμενο. Εγγραφές γίνονται όλον το χρόνο. Διαθέσιμα πακέτα για ομαδικές εγγραφές.
Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 09:00 – 21:00 στο 2331120342 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας:

https://akadimoskek.gr/engrafi-se-moriodotoumena-programmata/.

 

Εάν σε ενδιαφέρει να εργαστείς ως εκπαιδευτής στην Πρωτοβάθμια ή την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

1.Πρώτον θα πρέπει να ελέγξεις σύμφωνα με το Πτυχίο σου σε ποια κατηγορία ανήκεις και εάν έχεις παιδαγωγική επάρκεια.

2.Για να λάβεις επιπλέον Μοριοδότηση στους πίνακες κατάταξης θα πρέπει να παρακολουθήσεις ένα ετήσιο σεμινάριο τουλάχιστον 400 Δ.Ω. το οποίο υλοποιείται από δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Εάν επιθυμείς να λάβεις άμεσα και εύκολα τα 2 μόρια και να ανέβεις στους πίνακες των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να παρακολουθήσεις ένα από τα παρακάτω ετήσια προγράμματα που υλοποιεί το ΚΕ.Δι.Βι.Μ. του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με τον Ακάδημο.

(το ετήσιο σεμινάριο της Ειδικής Αγωγής εκτός από τα 2 μόρια σας κατατάσσει και στους επικουρικούς πίνακες της Ειδικής Αγωγής).

 

 

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 09:00 – 21:00 στο 2331120342 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας:

https://akadimoskek.gr/engrafi-se-programmata-panepistimiou-peiraios/