Γνωρίζουμε όλοι μας πως η στελέχωση πλήθος δημοσίων χώρων και επιχειρήσεων από επαγγελματικό προσωπικό ασφαλείας είναι πλέον δεδομένη και απαραίτητη τόσο για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και όσο και για την πρόληψη από την έκθεση μας σε διαφόρων ειδών επικίνδυνων καταστάσεων. Για το λόγο αυτό, η ζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού ασφαλείας παραμένει σταθερά υψηλή προσφέροντας άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στους ενδιαφερόμενους για τον κλάδο.

To Πρόγραμμα Ιδιωτικής Ασφάλειας- Security 105 Δ.Ω. του Ακάδημου απευθύνεται στα άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη www.kemea.gr και ΕΟΠΠΕΠ για να αποκτήσουν κρατική επαγγελματική άδεια ώστε να απασχοληθούν στη συγκεκριμένη ειδικότητα, είτε για  να ανανεώσουν την υπάρχουσα άδεια τους.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση στον ανερχόμενο τομέα της Ασφάλειας και η απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 4892/1/76-Γ και της τροποποίησης Ν.3707/2008, όσοι εργάζονται στον κλάδο των Υπηρεσιών Ασφαλείας ως Security θα πρέπει να κατέχουν άδεια από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:

  • Εργαστούν σε εταιρίες security και να είναι υπεύθυνοι να περιπολούν και να επιτηρούν περιστατικά.
  • Να επεμβαίνουν σε περιπτώσεις εγκληματικών δραστηριοτήτων με σκοπό την φύλαξη των πολιτών και των περιουσιών τους
  • Προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία των πολιτών.
  • Γνωρίζουν βασικές έννοιες του Αστικού και Ποινικού Δικαίου για υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Στους επιτυχόντες επαγγελματίες της διαδικασίας εξετάσεων πιστοποίησης χορηγείται «Βεβαίωση Επάρκειας», η οποία αντιστοιχεί στο «Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου 1», του αρ. 6 παρ. 1 του Ν.2009/1992.

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα https://akadimoskek.gr/programma-idiotikis-asfaleias-security/

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 09:00 – 21:00 στο 2331120342 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας https://akadimoskek.gr/engrafi/